Opnieuw een recordeditie voor Decathlon Crêtes de Spa (FOTO & VIDEO)

De 38ste Decathlon Crêtes de Spa werd een ware succeseditie. De organisatie pakte uit met een prachtig parcours voor klein en groot. Het aantal deelnemers flirtte met de kaap van de 4000 inschrijvingen.

Net als in 2014 stond er geen maat op de Nederland Huub Van Noorden. Hij liep de 56,9 km in 4u29 en liet zo Claude Waterval achter zich. “Als Huub aan de start verschijnt weet je dat je voor de 2de plaats loopt”, aldus Waterval. Van Noorden deed er 7 minuten extra over ten opzichte van vorig jaar, maar het parcours was 2 km langer en heel wat zwaarder. Bij de vrouwen was Janick Delva opnieuw aan feest. Zij finishte in 5u53.

Op de Crêtes van 21 km ging Ludwig Lefevre met de zege aan de haal in 1u16! Hij had amper 19 seconden over op Thomas Loquet. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sabine Froment in 1u29. Froment hield Bernardi en kerkhove achter zich. Op de 8km mochten Robin Balhan en Casandra Tsagkas vieren.

Een opmerkelijke en leuke tendens was dit jaar de recordopkomst van deelnemers aan de Chiquita Kids Run. In vergelijking met 2014 daagden er 100 extra kids op.

Alle finishers waren het na afloop van hun race unaniem eens. De 38ste Decathlon Crêtes de Spa was omwille van de modder een bijzonder zware editie, maar ook een van de mooiste tot nu toe. Alle (bijna) 4000 deelnemers mogen uitermate tevreden zijn met hun prestatie!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?