Opmerkelijke tentoonstelling zet je aan het sporten

In het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle, vlakbij Gent, ‘loopt’ (heb je ‘m?) momenteel een opmerkelijke expo met installaties van de prominente Deense kunstenaar John Korner. Bij ‘Running Problems’ moet je echter méér doen dan alleen maar kijken… De tentoonstelling zet je aan om te lopen! Er is een heuse  atletiekpiste, verschillende hindernissen en soms wacht je een leuke beloning. Heel veel verwijzingen naar sport dus!

John Korner is een van de belangrijkste hedendaagse Deense kunstenaars. Hij is vooral bekend door zijn unieke, onverwachte benadering van schilderkunst en installaties. ‘Running Problems’, zijn eerste museale tentoonstelling in België, creëert een totaalomgeving van beweging, sport, propaganda en kunst. Korner focust op de rol van sport in onze samenleving met schilderijen en installaties die de bezoeker tegelijk entertainen en uitdagen om zelf te sporten, bijvoorbeeld een wegversperring die is omgevormd in een hindernissenloop of een tot klimrek getransformeerde drinkbar.

Een opmerkelijke tentoonstelling, zeker het bezoeken waard voor sportieve cultuurfanaten! Tot 17 juni in het Museum Dhondt-Dhaenens, Gustaaf De Smetlaan 1, 9831 Deurle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?