Opmerkelijk: 5k-race eindigt in ‘gelijkspel’

Een gelijkspel in het voetbal of hockey, dat is niets nieuws. In de loopsport komt zoiets dan weer zelden voor. Maar er zijn dus uitzonderingen ...

Het voorbije weekend passeerde de Rock ‘n’ Roll Series in het Ierse Dublin. Er stonden wedstrijden van 5, 10 en 21,1 kilometer op het menu. De kortste race van de drie kende een opmerkelijk einde.

Natasha Wodak en Lyndsay Tessier finishten namelijk in dezelfde tijd: 17’43”. De twee Canadese atleten kregen beide een gouden medaille (zie tweet hieronder), hoewel uit de officiële uitslag blijkt dat Tessier een fractie van een seconde eerder dan Wodak de finishlijn overschreed.

Wodak en Tessier presteerden onlangs nog op hoog niveau. Wodak is nationaal recordhoudster op de 10 km en liep op het voorbije WK in Londen naar een zestiende plaats op die afstand. Tessier won recent dan weer de halve marathon van Vancouver.

Flashback

Samen finishen na een wedstrijd over meerdere kilometers, dat komt dus zelden voor. Nochtans beleefde Wodak eind vorig jaar een soortgelijke situatie. Toen stond ze op het punt om in een wedstrijd van 10 kilometer samen met haar landgenote Lanni Marchant over de streep te lopen. Maar dat was buiten een andere loopster gerekend. De beelden van die opmerkelijke finish bekijk je hier.