Opgepast: goed loopweer op komst! Hou deze dingen in het achterhoofd

Na een druilerige periode maakt de zon eindelijk haar opwachting. Uitstekend nieuws voor lopers, op voorwaarde dat je een beetje oplet en rekening houdt met deze zaken ...

De zon die overuren maakt, dat zijn we niet meer echt gewoon. Wanneer ze na lange afwezigheid toch opnieuw haar opwachting maakt, moeten we ons daar als lopers een beetje aan aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande zaken.

1. Vermijd ‘piekuren’

Nu de zon er eindelijk is, moet ik er volop van profiteren. Zo denken veel mensen. Ook lopers. Volledig terecht natuurlijk. Maar weet dat de kracht van de zon het felst is rond de middag/vroege namiddag en ze op die momenten het meeste schade aan je lichaam kan berokkenen. Ga dus bij voorkeur in de voormiddag of late namiddag/avond op pad. Dat kan minstens even zalig zijn.

2. Bescherm jezelf

Slechts weinig lopers gebruiken zonnecrème bij zonnig weer ‘omdat ze toch niet zo heel lang buiten zijn’. Op zich nog niet zo’n groot probleem, op voorwaarde dat je jezelf beschermt met uv-werende kledij. Denk aan een shirt met lange mouwen, een zonnebril, een petje of lippenbalsem. Dat laatste product bevat ook uv-filters. En tegenwoordig heb je trouwens ook uitstekende ‘sportzonnecrème’, die niet plakt.

3. Drink wat meer

Hoeveel je juist moet drinken, hangt af van persoon tot persoon. De ene zweet bijvoorbeeld meer dan de andere, waardoor hij meer vocht moet opnemen. Maar bij warm weer moeten de meeste mensen sowieso meer drinken. Check de kleur van je urine om te zien of je vochtbalans op peil is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?