Openingsklassieker mikt op record

Op zondag 7 maart wordt het wegcircuit op gang geschoten met de 17de Oostende-Brugge Ten Miles. Ondanks het tegenvallende loopweer van de laatste weken is de belangstelling voor de openingsklassieker groot.

Het parcours van Oostende naar Brugge loopt grotendeels langs de vaart. (foto oostende brugge ten miles)
De inschrijvingen lopen zodanig vlot binnen dat het recordaantal deelnemers van 2008 (1.222 aankomsten) weer in het vizier komt. Opvallend is elk jaar weer de belangstelling uit het buitenland en vooral bij betere atleten welke uit zijn op accreditaties. Vijf weken voor de wedstrijd zijn er al vijftien verschillende nationaliteiten ingeschreven uit acht verschillende landen. 

Het palmares van de wedstrijd kent heel wat bekende namen met onder andere Mauricio Gonzalez, John Vermeule, Marnix Goegebeur, Guy Fays, Tom Compernolle en Abdelhadi El Hachimi. Het parcoursrecord is in handen van Julius Muriuki (45:59) en Pamela Chepchumba (52:33). Beide tijden zijn in de top-50 van de wereldranglijst allertijden opgenomen.

Traditioneel staan de meeste Belgische toppers aan de start in Oostende. Daarnaast is de grote groep recreatieve atleten die de afstand van Oostende naar Brugge langs de vaart willen uitlopen minstens even belangrijk. Zij zullen door diverse muziekgezelschappen begeleid worden naar de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?