Op zoek naar het warmste looptruitje

Het kwikt kampeert nog de hele week onder het vriespunt. Reden te meer voor running.be magazine om voor de materiaaltest op zoek te gaan naar het warmste looptruitje!

De winter kan niet bijten voor de loper die een goed looptruitje in de kast heeft liggen. Een goed truitje voor de koude dagen zoekt volgens ons het evenwicht tussen drie zaken. Het is in de eerste plaats warm, dat spreekt voor zich, dus lieten we die punten dubbel doorwegen. Maar het ideale truitje is tegelijk licht, zodat het je maximale bewegingsvrijheid houdt tijdens het sporten. En ten derde ademend, want uiteindelijk begin je toch te zweten als je loopt, hoe koud het ook is.

Running.be magazine testte zeven truitjes uit. Hieronder onze beknopte conclusie per truitje. Het uitgebreide testverslag vind je in het running.be magazine van januari. Bekijk de truitjes in de fotospecial rechtsboven!

Skinfit – 8309 Aero.plus Zip Shirt (89 euro)
Een heel warme en tegelijk flinterdunne trui. Met nog een goed winddicht vestje kan je je hiermee volledig uitleven in de winter.

The North Face – Impulse (65 euro)
Dit is een heel lichte trui met grote ademende stukken. Erg aangenaam om te dragen, maar dan vooral als het niet te koud is. Als wintertrui valt dit letterlijk en figuurlijk wat dunnetjes uit. Het zakje zit op de bovenarm, geen handige plaats als je ook een jasje aanhebt. Je moet je half uitkleden om iets te nemen of weg te steken.

Scott – Five5 (70 euro)
Een zeer warm, maar toch licht en ademend truitje. Deze trui heeft alles wat je kan wensen van een looptrui voor de winter. Sowieso een van de beste truitjes die we konden uitproberen. Maar waar de prijs voor de andere toppers rond 90 euro ligt, kost de Five5 slechts 70 euro, en in die prijsklasse steekt hij er duidelijk bovenuit.

Craft – L1 Keep Warm (64,95 euro)
Een heel warm en aangenaam truitje, maar het kruipt onderaan gemakkelijk naar boven en dan verliest het natuurlijk veel van zijn kwaliteiten. Aansluitende kledij zal altijd wel voor- en tegenstanders hebben, maar het product op zich is topkwaliteit.

Pearl Izumi – Therma Phase Top (69,95 euro)
Een warme trui, met een heel ruim en praktisch zakje op de rug. Maar de fleece waarmee hij gevoerd is, is niet de aangenaamste stof als je begint te zweten. Er zijn geen gladdere stukken stof en delen mesh die dat compenseren.

Gore – MYTHOS THERMO Shirt neon (89,95 euro)
Een rechttoe rechtaan warm truitje, in stevig en dik materiaal. Het type waarmee je naar de oorlog kan. Als het niet regent, kan je dit in de winter ook meestal zonder jas dragen.

Kalenji – Iso Athletic Shirt (14,95 euro)
Een warm truitje, maar als je begint te zweten voelt het niet echt aangenaam aan. De afwerking en gebruikte stoffen zijn van iets mindere kwaliteit, maar dit is dan ook een prijsbreker.

running.be magazine
Het volledige artikel, plus Sabine Appelmans over haar eerste marathon, een uitgebreide trailspecial, 24u lopers spotten aan de Watersportbaan, een rondje joggen met Walter Baele, het BK Beer Mile, het vetloopje als remedie tegen de feestkilo’s, het abc van hoogtetraining, lopen met een verkoudheid, fitnessoefeningen voor lopers, (on)gezonde ondergronden, de Tokyo Marathon, Bikram yoga, Raw Cooking, Gella Vandecaveye bestormt de KBC Boerentoren, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 10 januari in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?