Op vakantie vanuit je keuken: makkelijke en voedzame Shakshuka

Voor een gezond culinair 'tripje'.
Ook in westerse kringen is Shakshuka – dat afkomstig is uit Tunesië – ondertussen uitgegroeid tot een populaire maaltijd. Het oosters eenpansgerecht, dat gemaakt wordt met gepocheerde eieren en een groente-tomatensaus,is enorm voedzaam en makkelijk om te bereiden. Zo maak je het!
Ingrediënten (2 personen): 

– 1 rode ui 
– 1 teentje knoflook 
– 1 paprika – ½ rode peper 
– 400 g tomatenblokjes (je kan ook verse tomaten gebruiken) 
– 1 tl cayennepeper, komijnzaad, chilipoeder, paprikapoeder 
– 3 à 4 eieren 
– Peterselie en koriander om af te werken 
– Optioneel: feta 
Bereidingswijze:
– Snijd de ui en knoflook fijn. 
– Neem een diepe koeken- of hapjespan, voeg wat olijfolie toe en fruit de ui. 
– Snijd de paprika in stukjes en voeg samen met de knoflook toe. Bak een 5-tal minuten mee. 
– Voeg alle kruiden toe, inclusief wat peper en zout en roer goed. 
– Voeg nu ook de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook op een laag vuur. 
– Maak kuiltjes in je saus en breek de eieren erboven. 
– Zet het deksel op de pan, zodat de eieren kunnen pocheren. Dit duurt ongeveer 6 tot 10 minuten. 
– Strooi ten slotte wat fijngehakte peterselie en/of koriander over je shakshuka en serveer in de pan. 
Tip: liever vlees of meer groenten erbij? Geen probleem. Met de basis voor shakshuka kan je eindeloos variëren. Serveer het hoe jij het liefst wil. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?