Op dinsdag 1 mei loopt Knokke-Heist vol!

De dag van de arbeid, dinsdag 1 mei, is voor naar schatting 4.000 loopfanaten alvast geen rustdag. Zij kunnen zich aan zee uitleven op de Knokke 10K!

Knokke-Heist wordt op 1 mei andermaal omgetoverd tot loopparadijs-aan-zee met voor iedereen de keuze uit de Chiquita Kids Run 1,5 km, de Knokke Jogging 6,5 km en de Knokke 10K. Ook dit jaar hebben alle sportieve vrouwen met de Knack Weekend Ladies Run 4 km een extra reden om er bij te zijn.

De parcoursen zijn voor alle afstanden erg afwisselend, met op de 10K zowel een passage langs de Elizabethlaan, de Zeedijk, de residentiële wijk Het Zoute en de kuitenbijters in het Koningsbos.

De Knokke 10K is na de DVV Antwerp 10 Miles de 2de manche van de Partena Run Classics. Winnaar in Antwerpen Nick Van Peborgh zal niet aanwezig zijn. Dat betekent dus dat we sowieso een nieuwe leider krijgen in het klassement. Alexander Diaz Rodriguez en Stefan Van den Broek, de nummers 2 en 3 in Antwerpen, zijn de grootste kanshebbers. Bram Coppens, Angelo Vandecasteele en Tom Vanslambrouck zijn de outsiders.

Bij de vrouwen is Sigrid Vanden Bempt de uitgesproken favoriete voor de Knokke 10K. Daarnaast maakt zij ook het meeste kans op de Partena leiderstrui. Triatlete Sofie Goos heeft na Antwerpen weliswaar meer punten, maar zal niet meer aantreden dit seizoen. De meeste concurrentie kan Vanden Bempt verwachten van Elke Van Hoeymissen, Kim Geypen en Gwendolyn De Deyne.

Na het afsluiten van de voorinschrijvingen hebben zich al 2.500 deelnemers aangemeld. Daginschrijvingen zijn nog mogelijk vanaf 11u in Sportcentrum De Stormmeeuw, Edward Verheyestraat 14. In totaal worden opnieuw meer dan 4.000 lopers verwacht.

Knokke 10K
Start:
Edward Verheyestraat
Finish:
Sportstadion Olivier (Smedenstraat)

Programma:
14u00: Chiquita Kids Run 1,5 km (6-12 jaar)
14u30: Knack Weekend Ladies Run 4 km
14u50: Knokke Jogging 6,5 km
15u30: Knokke 10K
16u15: Podiumceremonie

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.