Op de Strip in Las Vegas verrijst binnenkort grootste indoor atletiekpiste ter wereld

Caesars Palace, de Sphere, de High Roller, Bellagio, Circus Circus, ... In Las Vegas is de sky the limit en schieten de meest waanzinnige attracties en bouwwerken als paddenstoelen uit de grond. Het volgende in het rijtje wordt de Z Athlete Village, Deze sportoase op de Strip zal de grootste indoor atletiekpiste ter wereld huisvesten en opent in 2026.

Bij de Z Athlete Village zien ze het groots. Uiteraard, want dat hoort zo in Las Vegas. Ze gaan er voor niet minder dan de grootste indoor atletiekpiste ter wereld. Dit atletiekwalhalla zal een oppervlakte van 36.000 vierkante meter (3,6 hectare) beslaan. Er zullen acht 400 meterbanen en zes 200 meterbanen liggen en voorts meerdere standen voor hoogspringen, polsstokspringen, verspringen, hink-stap-springen en kogelstoten.

Het atletiekcomplex wordt uitgerust met de nieuwste 3D-technologieën en AI-snufjes om de biomechanica van de atleten die er trainen te meten en te analyseren: snelheid, kracht, rotatiesnelheden, lanceerhoeken, inspanning, impactkrachten, … Ook cryotheraptie en massagecentra om te herstellen zullen niet ontbreken.

Als er niet aan atletiek gedaan wordt, kan het stadion – dat 8000 toeschouwers kan verwelkomen – in sneltempo omgevormd worden tot een indoor voetbalveld. Maar het is wel degelijk de bedoeling om het intensief voor atletiek te gebruiken met bijna elk weekend (regionale) wedstrijden en met de uitgesproken ambitie om ook grote internationale atletiekwedstrijden en -kampioenschappen te hosten.

De indoor atletiekpiste is slechts één onderdeel van de plannen van de Z Athlete Village. Er komt ook een grote hal voor volleybal, basketbal, cheerleaden en dans en een ‘Natatorium’ met een zwembad met olympische afmetingen en een duiktoren.

Als alles volgens plan verloopt, kan je vanaf 2026 komen sporten en logeren in de Z Athlete Village in Las Vegas.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?