Oostende krijgt opnieuw kustmarathon

Volgend jaar is Oostende voor het eerst sinds lang opnieuw het decor voor een marathon. Op zondag 9 oktober 2011 worden minstens 500 lopers verwacht aan de kust.

De nieuwe marathon in Oostende is een organsiatie van Toerisme Oostende, serviceclub Rotary en de Managers Marathon Club. (foto alain buyck)
De kustmarathon verdween enkele jaren geleden van de kalender. Toerisme Oostende, serviceclub Rotary en de Managers Marathon Club (MMC) slaan nu de handen in elkaar voor de organisatie van een nieuwe marathon in Oostende.

Start en finish zijn voorzien op de zeedijk. het parcours van 42,195 kilometer loopt grotendeels door Oostende, met uitlopers naar Oudenburg en Middelkerke.

“We zijn ervan overtuigd dat er nood is aan een marathon in het unieke kader van de kust en polders”, aldus Peter Caset, lid van MMC in Het Nieuwsblad. “We mikken bescheiden op 500 deelnemers. Zo kan Oostende zich mooi profileren met een nieuw sportief-toeristisch evenement.”

AFLOSSINGSMARATHON

Dit najaar wordt er op de Oostendse Wellingtonrenbaan al een marathon georganiseerd, maar wel voor estafetteteams. “Maximum 40 bedrijven vaardigen elk vijf lopers af die elk een achttal kilometer lopen. De opbrengst gaat naar een project om met astmapatiënten de Aconcagua in Argentinië te beklimmen”, besluit Caset.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?