Oostende klaar voor 20ste editie van de Run Oostende

Nu zondag 11 april vindt de 20ste editie van de Run Oostende plaats. De tweede massaloop van de Carrefour Running Tour is voor velen de ideale test, exact twee weken voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon.

(foto alain buyck)
De Run Oostende brengt een afwisselend parcours langs het centrum en de vissershaven. De finish ligt zoals steeds op de Zeedijk. Er staat zoals voorgaande jaren zowel een 10 km als een 5 km op het programma. Voor de kleinsten is er ook nog de Chiquita Kids Run 1 km.

Met het mooie lenteweer verwachten we opnieuw iets meer dan 2.000 sportievelingen op dit loopfeest!

Eerste wedstrijd van de Partena Run Classics Vlaanderen

De Run Oostende trekt dit jaar het Belgische wegcircuit op gang, als eerste manche van het regelmatigheidscriterium Partena Run Classics.

Dit criterium bestaat uit 7 stadslopen in de mooiste steden van Vlaanderen.

Atleten met de Belgische nationaliteit die 5 van de 7 wedstrijden beëindigen, komen in aanmerking voor het eindklassement en het prijzengeld.

Bij de vrouwen is de winnares van vorig jaar, Veerle Dejaeghere, topfavoriete voor de dagzege op de 5 km in Oostende. Tegenstand komt er van de Antwerpse crosskampioene Kim Geypen, Nathalie Lambrechts, Helga Sibick en winnares van de eerste Dwars door Dendermonde Ysabelle Vuillard.

Winnaar van de Partena Run Classics 2009 bij de mannen, Hans Janssens, is pas van de partij op de 10 Miles in Antwerpen. Op de 10 km in Oostende mogen we dan ook een open strijd verwachten tussen Dame Tasama, Lander Van Droogenbroeck, Kristof Mouton en Ghirma Woldu.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?