Oostende-Brugge Ten Miles opent wegseizoen

De Oostende-Brugge Ten Miles opent traditioneel het loopseizoen op de weg. Nu zondag 6 maart verschijnen er weer heel wat binnen- en buitenlandse toppers aan de start in West-Vlaanderen.

Het parcours tussen Oostende en Brugge loopt langs de vaart. (photoos.net)
Dit jaar wordt er zeker bij de mannen een aanval verwacht op het toch al scherpe parcoursrecord, dat met 45:58 nog altijd op naam staat van Julius Muriuki. De Keniaan Gadengoi Loitareng is de favoriet, maar ook de nummer twee van vorig jaar de Marokkaan Najim El Qadi is weer aangekondigd.

Verder mag ook het een en ander worden verwacht van Abdi Nagassa, Lander Vandroogenbroeck, Aman Gemeda en uiteraard ontbreekt RFCL ook dit jaar niet met een sterke delegatie: Guy Fays, Florent Caelen, Frederic Collignon, Vital Gahunga en Eric Gerome.

Bij de vrouwen zal het moeilijk worden om het zeer scherpe parcoursrecord van Pamela Chepchumba (52:33) te verbeteren, maar Tabitha Wambui Gichia en Lourine Japchirchir Mutai uit Kenia zullen toch een poging doen. Voorts is het uitkijken naar Hanna Vandenbussche en Ria Tienpondt die voor eigen volk lopen.

Naast de wedstrijdlopers is er uiteraard ook de grote groep atleten die gewoon de afstand van Oostende naar Brugge langs de vaart willen uitlopen. Verschillende muziekgezelschappen zullen hen onderweg begeleiden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?