Ook Sam De Bruyn waagt zich aan een marathon

Sam De Bruyn waagt zich later dit jaar voor het eerst aan de marathon. De Qmusic-dj begint samen met VTM-weerman Frank Duboccage aan het loopavontuur.

Het was VTM-weerman Frank Duboccage die het nieuws donderdagochtend bekendmaakte in de ochtendshow van Qmusic. Op 4 november loopt hij samen met Sam De Bruyn de marathon van New York. Het wordt voor beide heren hun eerste 42,195 kilometer. Duboccage is eerder een fietser (die vorig jaar wel een halve marathon liep), terwijl Heidi Van Tielen haar Q-collega Sam omschreef als “een van de minst sportieve medewerkers van de redactievloer”. Om maar te zeggen dat het voor de twee een uitdaging wordt.   

VTM-nieuwsanker Freek Braeckman kreeg het duo zover om mee te doen. Braeckman nam in 2016 deel in New York ten voordele van de Mediclowns, de organisatie waarvoor ook Duboccage en De Bruyn zullen lopen. Op de website van Mediclowns vind je info hoe je samen met Duboccage en De Bruyn naar New York trekt. Wie zich los daarvan voor een van de grootste marathons ter wereld wil inschrijven, heeft nog tot 15 februari de kans om zich te registreren op de website van het evenement.

Stoppen

Braeckman bracht die marathon in NYC tot een goed einde, al bekende hij op Qmusic dat het geen haar had gescheeld of hij was onderweg gestopt: “Ik kwam aan Central Park en dacht: het is goed geweest, Braeckman. Hier stopt het. Maar toen vroeg ik me af hoe ik van daaruit zo snel mogelijk naar de finish kon. Dat bleek simpel: het parcours volgen, en dus heb ik de marathon maar uitgelopen.”

Een paar dagen geleden kondigde ook Joke van de Velde aan dat ze een marathon gaat lopen: de AG Antwerp Marathon. Voor Joke wordt het wel al haar 3de 42,195 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?