Ook recreanten proeven van de Memorial

Op 11 september zullen heel wat wereldtoppers hun opwachting maken op de AG Insurance Memorial Van Damme. Maar ook heel wat recreanten krijgen de kans om te schitteren in het Koning Boudewijnstadion!

STREET 100M

Op initiatief van Schepen voor Sport Alain Courtois, organiseert de Stad Brussel opnieuw de Street 100m, een sprintwedstrijd in verscheidene wijken van de hoofdstad. Bedoeling is om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met atletiek. De snelste acht op de 100m die jonger zijn dan 14 jaar, lopen op 11 september hun finale in het voorprogramma van de AG Insurance Memorial Van Damme.

MAGIC RELAY

Daarnaast hebben de Schoolsportfederaties en de organisatoren van de Memorial opnieuw de handen in mekaar geslagen voor een tweede editie van de Magic Relay. In de loop van de maand mei zullen in alle Belgische provincies estafettes 4x100m worden georganiseerd door de Schoolsportfederaties. De beste 9 scholen bij de jongens en bij de meisjes mogen in het voorprogramma van de Memorial de finale lopen.

Meer nog, per winnende school worden 25 leerlingen door visitbrussels.be uitgenodigd voor een dagje Brussel. Alle finalisten van de Magic Relay krijgen bovendien als aandenken een smurf mee, sinds vorig jaar de mascotte van de Memorial. 

DE 10 KM VAN BRUSSEL

En ook het grote publiek krijgt de kans om te schitteren op de piste van het Koning Boudewijnstadion. Op zondag 19 april wordt op het heilige tartan immers het startschot gegeven van de allereerste 10 km van Brussel. Na een prachtig parcours door de parken van het Heizelplateau en een passage langs ondermeer het Atomium, volgt de apotheose in Paleis 12 voor een spectaculaire indoor finish met lichtshow en dj’s. Het deelnemersveld wordt aangevoerd door niemand minder dan lange afstandsloper Leonard Komon, de wereldrecorhouder op de 10km op de weg.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?