Ook Prins Filip loopt 20 km

Een van de 37.000 aan de 20 km door Brussel zondag is Prins Filip. De kroonprins staat bekend als een fervent jogger, maar het is de eerste keer dat hij in het openbaar deelneemt aan een wedstrijd.

Prins Filip wordt af en toe gespot als hij in het Brusselse zijn kilometers afmaalt en ook op buitenlandse missies neemt hij steevast zijn loopschoenen mee. De 20 km door Brussel wordt zijn eerste wedstrijd. “Hij wilde zijn eerste halve marathon per se in België lopen, maar zijn agenda liet het nooit eerder toe”, zegt een woordvoerder van het paleis.

Vier jaar geleden stond Filip al eens aan de start van de 20 km, maar toen was het enkel om het startschot te geven voor de 30ste editie. Volgens de federale politie worden er geen extra veiligheidsmaatregelen genomen, al zal de prins op het parcours waarschijnlijk wel geflankeerd worden door de nodige bodyguards. “Het paleis heeft zijn eigen veiligheidsmensen die instaan voor de veiligheid van de prins”, zegt de woordvoerder van het crisiscentrum, Peter Mertens.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?