Ook Mechelen krijgt Urban Trail

Na Antwerpen en Brugge krijgt ook Mechelen eind dit jaar een eigen Urban Trail. Opvallend: het wordt de allereerste nocturne in de reeks en de deelnemers kunnen zelf het parcours bepalen!

De eerste Mechelen Urban Trail wordt georganiseerd op zaterdag 6 december 2014. Het wordt een bijzondere editie, want de deelnemers zullen de gelegenheid krijgen om ’s avonds door een prachtig verlichte stad te lopen.

De loop is een uniek concept waarbij een parcours van ongeveer 12 km wordt uitgestippeld in het historisch centrum van Mechelen. “Lopen in het donker, gebouwen uitgelicht via een uniek en origineel lichtplan, op ontdekkingstocht naar de parels van onze stad… Mechelen is de ideale plek waar sport, monumenten en toerisme elkaar kunnen ontmoeten”, aldus Mechels schepen van Sport Walter Schroons.

De Mechelen Urban Trail is een concept en organisatie van Golazo sports, in samenwerking met de Stad Mechelen. “Wij zijn bijzonder verheugd dat we na de succesvolle Urban Trails van Antwerpen en Brugge, op ontdekkingsreis kunnen komen naar kunststad Mechelen”, zegt Christophe Impens van Golazo sports. “Het centrum van Mechelen heeft zoveel te bieden voor iedereen die houdt van de mix tussen lopen en toerisme. Door het avondlijke startuur wordt Mechelen trouwens een bijzonder evenement, met een extra dimensie.”

BEPAAL ZELF HET PARCOURS!

De officiële website en de inschrijvingen worden pas later gelanceerd, maar je kan je nu wel al lid maken van de Facebook-groep. Daar kan je doorgeven door welke Mechelse gebouwen je op 6 december graag zou willen lopen. Zo kan je zelf mee het parcours bepalen, want de organisatie gaat zoveel mogelijk rekening houden met deze feedback.

“Ik wil graag alle Mechelaars oproepen om zoveel mogelijk, misschien zelfs nog onbekende, parels van Mechelen te signaleren op deze Facebookpagina”, aldus schepen Walter Schroons. Voor het samenstellen van je favoriete parcours heb je trouwens keuze genoeg. Mechelen telt immers meer dan 400 beschermde gebouwen en stadsgezichten en staat daarmee aan de Belgische top.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.