Ook honden kunnen nu op Strava

Met meer dan 120 miljoen gebruikers wereldwijd is Strava veruit de populairste bewegings-app. 120 miljoen 'menselijke gebruikers' moeten we zeggen om precies te zijn, want voortaan kunnen ook honden met een eigen account op Strava ...

Strava heeft onlangs een samenwerking met Fi, een producent van slimme hondenhalsbanden, aangekondigd. Zo’n Fi-hondenhalsband is vergelijkbaar met het sporthorloge van het baasje en registreert naast het afgelegde traject ook het aantal stappen en het slaappatroon van de viervoeter. Het is ook een uitermate geschikt hulpmiddel om een verloren gelopen hond op te sporen.

Maar voortaan kan je de Fi-hondenhalsband dus ook koppelen met Strava. Na een wandeling, trainingsloop of apporteer-spelletje met je hond krijg je een mooie overzichtskaart van het afgelegde parcours en allerhande statistieken, die je kan vergelijken met die van andere honden in buurt.

Voor alle duidelijkheid: je hond komt niet in aanmerking om door mensen gevestigde KOM’s en parcoursrecords van de tabellen te vegen.

Voorlopig is de ‘Strava voor honden’ enkel nog maar in de Verenigde Staten beschikbaar. Maar dat het idee potentieel heeft, blijkt ook uit het het jaarlijkse trendrapport van Strava. Daarin staat dat 76 procent van de gebruikers met honden zegt dat hun viervoeter hen motiveert om uit de zetel te komen en de loop- of wandelschoenen aan te trekken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?