Ook Eindhoven krijgt Santa Run

Niet alleen in Antwerpen kan je eind dit jaar verkleed als een kerstman rondlopen, ook Eindhoven krijgt een eigen Santa Run. Op donderdagavond 18 december zullen 1.500 Santa's de kerstperiode op een sportieve manier inzetten in de lichtstad.

Santa Run Eindhoven is een sfeervol nieuw loopevenement in het centrum van Eindhoven. De organisatie werkt met een limiet van 1.500 deelnemers die als kerstman of kerstvrouw verkleed zo’n 5,4 km zullen afleggen. Het parcours loopt o.a. over de Markt, het 18 Septemberplein, Catharinaplein en Stratumseind. Santa Run Eindhoven is opgenomen in de programmering van het Fijne Feestdagen Festival, dat jaarlijks door Eindhoven 365 wordt georganiseerd.

Naast het feit dat Santa Run Eindhoven deelnemers en publiek een sfeervol loopfeest biedt, zetten zij zich ook in voor De Voedselbank Eindhoven. Deelnemers kunnen bij hun aanmelding een financiële bijdrage doen. Daarnaast zullen deelnemers en toeschouwers worden opgeroepen om op donderdag 18 december houdbare etenswaren te doneren. Hiermee sluit het evenement mooi aan bij de kerstgedachte en is het bij uitstek geschikt om 2014 op een sportieve en ludieke manier af te sluiten.

Twee dagen na de Santa Run Eindhoven nemen 5.000 lopende kerstmannen en -vrouwen de binnenstad van Antwerpen in. Nieuw is dat het startschot gegeven wordt voor het MAS. De gesmaakte bevoorrading met jenever en de afterparty in de Waagnatie zijn gebeleven. Ook de inschrijvingen voor deze GvA Santa Run zijn ondertussen geopend.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?