Ook Doornik krijgt een Urban Trail

Op zondag 20 september strijkt het tweede evenement in de NN Urban Trail Series neer in Doornik. Inschrijven kan vanaf dinsdag 9 juni om 10u via onderstaande link.

Net als in Antwerpen, Gent en Namen zal ook in Doornik een parcours van ongeveer 10 km afgelegd worden. De DH Tournai Urban Trail loopt o.a. dwars door de historische gebouwen van de binnenstad. Naast de mooiste en meest bekende plekjes van de stad, krijgen de deelnemers ook een aantal verborgen pareltjes voorgeschoteld.

De start en finish liggen aan de Hall des Sports in het centrum van de stad. Het wordt vooral uitkijken naar de passage over de Grote Markt met het drieluik kathedraal, belfort en Lakenhallen. Verder op het programma: de iconische Pont des Trous, de passage door het stadhuis en het Museum voor Schone Kunsten. De andere highlights worden in de loop van de volgende weken bekend gemaakt.

“Als schepen van sport en cultuur in Doornik kan ik alleen maar tevreden en tegelijk fier zijn dat we de Urban Trail® in onze kunsthistorische stad mogen verwelkomen”, zegt schepen Tarik Bouziane. “Dit evenement slaagt er bijzonder goed in om sport, cultuur en patrimonium aan elkaar te linken door de deelnemers langs tal van ongewone en te ontdekken plekjes te sturen. Met dit evenement steunen we bovendien de vzw Octobre Rose in hun strijd. Wees dus gul en solidair en doe massaal mee!”

MAXIMUM 3.000 DEELNEMERS

Deelnemers starten om de 20 minuten in waves van 750 lopers. De eerste start wordt gegeven om 9u30, de laatste om 10u30. Omdat comfort en beleving centraal staan, worden er slechts 3000 deelnemers toegelaten. Verwacht wordt dat het evenement snel volzet zal zijn, net zoals dat de voorbije jaren het geval was in Antwerpen, Gent, Brugge en Mechelen.

In Doornik wordt ook een 5 km voorzien om iedereen, ook wandelaars, de kans te geven deel te nemen aan deze unieke ervaring. Op deze afstand zal er geen tijdsopname zijn en kinderen jonger dan 12 jaar kunnen – na registratie ter plaatse – gratis deelnemen.

GRATIS TRAININGSSCHEMA, ONTBIJT EN T-SHIRT

Verzekeringsbedrijf NN Insurance en vermogensbeheerder NN Investment Partners zijn meer dan gewoon titelsponsor. Al wie zich inschrijft voor een evenement in de NN Urban Trail Series krijgt een gratis en gepersonaliseerd Energy Lab trainingsschema van 8 tot 12 weken. Op de dag zelf is er voor iedere deelnemer een ontbijt voorzien na de run, aangeboden door Delhaize.

Naast het ontbijt krijgt ook iedere deelnemer een DH Tournai Urban Trail running shirt. In de Hall des Sports waar de start en finish liggen, kunnen deelnemers hun startnummer en T-shirt afhalen, zich omkleden en hun sporttas achterlaten in de voorziene bewaarplaats.

GOEDE DOEL: OCTOBRE ROSE

Wie zich inschrijft voor de DH Tournai Urban Trail, kan 5 euro extra storten ten voordele van vzw Octobre Rose. Die vzw organiseert elk jaar een evenement ter promotie van het vroegtijdig opsporen van borstkanker. Eén vrouw op acht wordt met borstkanker geconfronteerd, dus die strijd gaat ons allemaal aan. Zeker als je weet dat België de weinig benijdenswaardige recordhouder is van het aantal borstkankers.

NN URBAN TRAIL SERIES

De Urban Trails zijn de voorbije twee jaar uitgegroeid tot een razend populair loopconcept. Waar de klassieke stadsloop door de mooiste straten van een stad loopt, ontdekken de deelnemers in een Urban Trail de binnenkant van heel wat historische en belangrijke gebouwen, verborgen binnentuinen en voor het publiek niet-toegankelijke gebouwen. Sinds kort worden de Belgische Urban Trails gebundeld in de NN Urban Trail Series. Na Brussel is Doornik de tweede stad in een reeks van nieuwe locaties die bekend gemaakt worden.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de DH Tournai Urban Trail kan vanaf dinsdag 9 juni om 10u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?