Ook Brugge krijgt Urban Trail

Na Antwerpen maakt ook Brugge zich op voor een Urban Trail. Dit unieke loopevenement loopt dwars door gebouwen en laat naast de mooiste en meest bekende plekjes ook een aantal verborgen pareltjes zien.

De start en finish van deze bijzondere loopervaring liggen op 20 oktober op de Brugse Markt. Het parcours is 10 km lang en een van de hoogtepunten zal de passage door het Stadhuis aan de Burg zijn. Daarnaast is er nog een passage door een vijftal andere gebouwen voorzien, die de komende weken bekendgemaakt worden.

“Zowat iedereen kent onze prachtige, door Unesco als werelderfgoed erkende, binnenstad”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. “De monumenten en historische gebouwen inspireren jaarlijks honderdduizenden mensen tot een bezoek. Naast de rijke geschiedenis is Brugge ook een moderne stad waar volop wordt geleefd. Achter de druk gefotografeerde gevels zijn dagelijks mensen in de weer. De Brugge Urban Trail gunt deelnemers al sportend een blik op onze toeristische trekpleisters en achter de gevels van diverse Brugse gebouwen. Na Dwars door Brugge ontstaat nu de ‘doorloop Brugge’ of beter nog de ‘deurloop Brugge’. Zelfs voor Bruggelingen wordt het een ware ontdekkingstocht.”

4.000 DEELNEMERS

Net als in Antwerpen, worden er maximum 4.000 deelnemers toegelaten voor deze eerste editie. Er wordt gestart in 4 golven van 1.000 lopers. De eerste start is voorzien om 9u30, vanaf dan wordt er om de 20 minuten gestart. Verwacht wordt dat dit evenement snel volzet zal zijn.

“Ons uniek stedelijk patrimonium op loopschoenen doorkruisen is ongezien”, zegt schepen van Sport en Evenementenbeleid én initiatiefneemster Annick Lambrecht. “Brugge is een echte loopstad, met verschillende evenementen die elk op hun manier een deeltje van onze historische binnenstad belichten. Honderden joggers genieten dagelijks van een rondje rond de stad, op de Brugse Vesten. Voor het eerst trekken we nu echt door onze historische gebouwen, wat de deelnemers gegarandeerd een unieke ervaring biedt. Mijn loopschoenen staan alvast klaar!” 

ONTBIJT BIJ HET BELFORT 

Het afhalen van de inschrijvingen, het afhalen van het T-shirt dat iedere deelnemer krijgt, de kleedruimtes, de bewaarplaats sporttassen én het ontbijt nadien, zijn voorzien in de Hallenzalen van het Belfort.

Deelnemers betalen voor hun inschrijving 25 euro, en daarin zijn een T-shirt én ontbijt inbegrepen. Wie 30 euro betaalt, steunt ook nog eens Plan België. Op die manier kan iedere deelnemer onderwijs voor meisjes in het Zuiden steunen. 

INSCHRIJVEN

Vanaf woensdag 12 juni om 10 uur via www.bruggeurbantrail.be, zolang de voorraad strekt. Intussen kunnen deelnemers ook terecht op de Facebookpagina.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?