Onze vrouw op bezoek bij een aparte loopclub

Het is ondertussen al eventjes geleden dat onze vrouw kennismaakte met de dolle bende op deze foto. Maar nog steeds geraakt ze er niet over uitgepraat. Maak kennis met de Speedy Onions uit Aalst.

Tijdens het mailverkeer met medeoprichter Geert Rimbaut, bleek al voor ik naar Aalst trok, dat we iets gemeen hebben. ‘Rimbaloe’ liep net als ik z’n eerste marathon in Torhout. Hij heeft er wel minder prettige herinneringen aan dan ik: “Die marathon startte ’s avonds en ik had me de hele dag volgepropt met van alles. Geen goed plan, want ik kreeg last van mijn darmen. (lacht) Wat er na 25 km gebeurde, is niet voor publicatie vatbaar. Gelukkig was het donker! Sinds mijn marathondebuut neem ik altijd drie immodiums voor de start. Intussen liep ik al meer dan 40 marathons.”

We starten onze looptocht in het stadspark, waar je volgens de Speedy’s uren kan lopen zonder je te vervelen. Rimbaloe steekt van wal: “Op 22 juli 2013 vond hier het na-Tourcriterium plaats. Ik was present met medemarathonloper Koen Van Pulver en onze kameraad Tom Spaenhoven, die toen nog niet liep. De sfeer was goed. Plots dook Geert Blommaert op. ‘Blompot’ had al meer dan 20 marathons gelopen en droomde van een tijd onder 3u30′. Hij zag in Koen, Tom en mezelf drie topatleten die hem konden helpen om zijn niveau op te krikken. We sloten een overeenkomst: we gingen samen voor het einde van het jaar een marathon lopen.” Zo begonnen de Aalsterse vrienden te trainen voor de marathon van Pisa.

Er kwamen geleidelijk leden bij. Rimbaloe: “Onze vriend Andy Peelman had de smaak te pakken. ‘Pele’ vertelde dat hij in de running was voor een rol in een tv-reeks. We lachten hem uit, maar vandaag is Andy bekend als inspecteur Koen Baetens van de vtm-reeks De buurtpolitie. Ook Stephane De Bruyn (Den Brooinen) sloot zich aan. In Pisa weerklonk het officiële startschot voor de Speedy Onions. We zagen een plaatselijke volleybalploeg in cluboutfit en riepen in koor: ‘Dat willen wij ook!’ Enkele weken later was de oprichting van onze club een feit, inclusief logo en uitrusting.”

Nadien kwamen er nog leden bij: Filip Vyverman (Fillie), Jo Roseleth (simpelweg Jo), Davy Van Nieuwenborgh (SuperDave), Steven De Bruyn (Stievie) en Steven Van Bremt (Bremt). Door zijn drukke agenda zette Andy een stap opzij, maar hij blijft volgens de anderen wel ‘lid voor het leven’.

De volledige reportage lees je in ons januarinummer. Je leest het hier ook digitaal.

Overigens zwierde de zetduivel de laatste woorden van het artikel in ons magazine naar de prullenmand. Daarom zetten we hieronder ook nog de laatste zinnen van de reportage …

De Speedy Onions dromen groot. En terecht. Naast een gezellige bende zijn het vooral tien toplopers die mijn blik op de carnavalsstad voorgoed veranderden. Speedy fan for life!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?