Onze vrouw ontdekt … leuke work-out die alle spiergroepen aanspreekt

Gedaan met jaloers zijn op de trampoline van je neefje. Bij Jumpsquare in Hasselt haal je het kind in jou naar boven en leef je je uit in een gigantisch trampolinepark. En ja, daar haal je ook voordelen uit als loper.

Tien minuten trampolinespringen is ongeveer even intensief als een halfuur lopen. Reden genoeg voor onze vrouw om deel te nemen aan een Jumpfitsessie, een work-out op de trampolines.

Als een kind in een snoepwinkel, zo voel ik me wanneer ik Jumpsquare Hasselt binnenwandel. Tientallen trampolines – die samen een grote trampoline vormen – nodigen me uit. Om Bambi-op-ijs-taferelen te vermijden, krijg ik eerst een opvallend paar antislipsokken. Veiligheid boven alles. Ik ben hier niet om lukraak in het rond te springen, maar wel voor een heuse work-out: Jumpfit. Trainer Laurens Lemmens (21) legt uit wat ik mag verwachten: “Bij Jumpfit focussen we op conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. We hebben de lessen zo ontworpen dat ze ongeveer alle spiergroepen in je lichaam aanspreken. Een sessie bestaat uit een halfuur cardio en een halfuur krachttraining. Een allround work-out.” Dat klinkt veelbelovend.

De volledige reportage lees je in ons maartnummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?