Onze trainingsmakker op weg naar de marathon: de Polar M400

In het kader van Energy@Work stomen 10 collega's zich klaar voor de marathon van Porto op 6 november. Daarbij worden ze onder meer geholpen door Polar.

De werknemers van ons bedrijf die de marathon van Porto gaan lopen, probeerden nog nooit eerder om die mythische afstand te lopen. Kwestie dat ze hun trainingsschema van Energy Lab zo goed mogelijk kunnen opvolgen, bezorgde Polar hen het M400 gps-sporthorloge.

Die nieuwe trainingsmakker gaat eigenlijk verder dan het horloge an sich. Je moet de M400, webservice Polar flow en de app voor op je smartphone als 1 geheel beschouwen. Samen zorgen ze ervoor dat je je trainingsgegevens perfect kan monitoren.

Running Index

Ondertussen werken de 10 marathonlopers in spe al ruim een maand met de M400. Vooral de vele mogelijkheden om het display van het horloge aan te passen, sprak hen in eerste instantie aan. De ene vindt het belangrijker om zijn hartslag te monitoren, de andere wil graag op elk moment weten aan welk tempo hij loopt, … Zo heeft eigenlijk elke collega hetzelfde toestel en ook weer niet.

Ook handig: op basis van je hartslag, snelheid en afstand berekent de M400 je Running Index. Dat cijfer geeft aan hoe goed je bezig en na verloop van tijd kan je mooi je evolutie waarnemen. Aan de hand van die Running Index, krijg je ook potentiële eindtijden voor wedstrijdafstanden te zien, zoals de marathon.

Coaching

Nog een laatste troef die de collega’s meteen opviel: de ‘debriefing’ meteen na de run. Zodra je je trainingstocht hebt stopgezet, zegt je horloge meteen wat je juist getraind hebt. De toekomstige marathonlopers worden bij ons gecoacht door Energy Lab, dus zij weten in principe op voorhand wel wat ze gaan trainen. Maar als je wat in het wilde weg gaat lopen, weet je nadien dankzij de M400 toch op wat je getraind hebt. Voorbeeldje: ‘Uitstekend! Je verbeterde het uithoudingsvermogen van je spieren en je aerobe conditie. De sessie verbeterde ook je basisuithoudingsvermogen en het vermogen van je lichaam om tijdens de training vet te verbranden.’

Meer weten over de Road to Porto? Check onderstaand bericht. En hou onze website in de gaten. Volgende week gaan we iets dieper in op ons trainingsprogramma en later komen ook nog meer functies van de M400 aan bod. Onder meer voor wanneer je met vakantie gaat.

In samenwerking met Polar

Klik hier voor meer info over Polar

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?