Onze man vertelt hoe hij eerste marathon onder 3 uur liep

Voor sommigen is de marathon in minder dan 3 uur lopen een levensdoel. Onze man legt uit hoe hij dat voor het eerst in zijn leven klaarspeelde.

Voor zijn recordpoging trok onze man naar de marathon van Genève …  

Die verkoopt zich met de slagzin ‘Fast is beautiful’. Dat is geen wilde bewering, gezien de voorbije jaren meer dan de helft van de deelnemers een pr liepen. Helemaal vlak is het parcours nochtans niet. Tijdens de passage door tien verschillende dorpjes van het kanton Genève moeten de deelnemers 150 positieve hoogtemeters overwinnen. Interessanter is dat er ook 200 negatieve hoogtemeters zijn, want de aankomst ligt zo’n 50 meter lager dan de startlocatie.

De maanden voor mijn deelname had ik voor dit magazine enkele artikelen geschreven over de impact van het gewicht op de loopsnelheid en over gepolariseerd trainen. Kennis die ik gretig in de praktijk omzette in aanloop naar de marathon, in de hoop voor het eerst onder de drie-uurgrens te duiken. Daardoor sta ik op 7 mei aan de start met redelijk wat intervalkilometers in de benen én ook heel wat zelfvertrouwen. Ik weeg ruim een kilo minder dan mijn normale competitiegewicht. Er ontsnapt geen enkel detail aan mijn aandacht. Zo is mijn drinkfles maar halfvol – zo bespaar ik 250 gram – en bleven mijn smartphone en een pakje zakdoekjes voor een eventuele sanitaire stop in mijn hotelkamer. Nog 125 gram lichter!

Het volledige artikel lees je in ons septembernummer of hier digitaal.

Wil je zelf graag de marathon in minder dan 3 uur lopen, stel je dan nu kandidaat voor het Breaking3-project van Energy Lab.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?