‘Onze loopclub is ontstaan dankzij een themaloop van running.be’

Op 11 november vindt de Running.be 11 K plaats. 11 kilometer lopen op de 11de dag van de 11de maand. En dat werkt inspirerend.

Voor het septembernummer van running.be magazine trokken we naar Kortrijk voor een reportage over De Kalenderlopers. Initiatiefneemster Leslie Ramboer legt uit hoe de loopclub ontstaan is: “Elk jaar organiseren jullie op 11 november de Running.be 11 K, waarbij jullie lezers oproepen om die dag 11 kilometer te lopen en er een foto van te posten op Facebook. Voor de editie van 2015 deed ik een oproep op de Facebook-pagina Lopen in Kortrijk, waardoor we met een dertiental mensen de 11 kilometer aflegden.”

Zonder dat de Kortrijkzanen het goed en wel beseften, was een nieuwe loopclub geboren. Leslie: “Na die 11 kilometer namen we lachend afscheid. ‘Volgende maand op 12 december 12 kilometer lopen?’ En zo gebeurde. Zelfs op 1 januari van het nieuwe jaar liepen we samen 1 kilometer. Een van onze deelnemers, Dirk Vandenberghe, opperde het idee om ons concept ‘De Kalenderloop’ te noemen. Dezelfde avond kroop ik achter mijn computer. Ik maakte een logo en een Facebook-pagina en we waren gelanceerd! Met dank aan running.be!”

Lees de volledige reportage in ons septembernummer. Je leest het hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.