Onwaarschijnlijk verhaal kent al even onwaarschijnlijke happy ending

Een hond en een loper zijn herenigd. Dat klinkt zeer banaal, maar dat is het allerminst als je het volledige verhaal kent.

De mensen die regelmatig naar running.be surfen, kennen Gobi vast nog wel. Het hondje volgde tijdens de Gobi-race deelnemer Dion Leonard meer dan 100 kilometer lang. De ultraloper wilde het hondje daarna adopteren, maar daarvoor moest hij een hele administratieve papierwinkel afwerken. Dat zou zo’n drie tot vier maanden in beslag nemen en 6000 euro kosten. Leonard startte daarvoor een crowdfundingcampagne.

Gobi werd voorlopig in quarantaine geplaatst, maar eerder deze week raakte bekend dat het beestje verdwenen was. Leonard stapte meteen op het vliegtuig richting China, zette meerdere zoekacties op poten, mobiliseerde de plaatselijke media, …

Hoewel het leek alsof hij zocht naar een speld in een hooiberg, waren zijn acties niet zonder resultaat. Getuige daarvan onderstaand filmpje. Waar Gobi al die tijd uithing, weten we niet. Woensdag kreeg Leonard een telefoontje van een Chinese man die in het park een hondje had gezien dat wel erg hard leek op degene die op diverse affiches stond. Hij bracht de hond mee naar huis en dat bleek inderdaad Gobi te zijn.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.