Onverwacht extra mentaal obstakel tijdens eerste marathon

Eind vorig jaar namen 18 werknemers van ons bedrijf deel aan de marathon van Porto. De helft daarvan debuteerde op die afstand. Een impressie.

Porto is een mooie stad – slechts op dik twee uur vliegen vanuit Brussel – en dat weerspiegelde zich ook in het marathonparcours aan de oevers van de Douro. Maar niet elke marathondebutant had daar veel oog voor, met dank aan de vermoeidheid.

We hadden ons allemaal goed voorbereid, maar met sommige obstakels hadden we geen rekening gehouden. Zo loop je tijdens een marathon meer dan 42,195 km (tenzij je de gave bezit om in de perfecte lijn van start naar finish te gaan). Met als gevolg dat mijn gps-sporthorloge op een bepaald moment 30 afgelegde kilometers aangaf. Maar het bordje waarop 30 kilometer stond, kwam ik pas 500 meter later tegen. En dat verbeterde er de laatste tien kilometer niet op. Een extra mentale hindernis. Uiteindelijk stopte mijn teller in Porto op 42,78 kilometer.   

De volledige reportage over de marathon van Porto lees je in ons januarinummer. Je kan het artikel hier ook digitaal raadplegen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?