Ontdek het parcours van de Halve Marathon Rotterdam, dé Summer Run van Europa

De Halve Marathon Rotterdam keert na 13 jaar terug, én dat met een compleet nieuw parcours. Op 31 juli klinkt het startschot van de enige grootschalige Summer Run van Europa op de Binnenrotte. Voor de drie afstanden die op het programma staan is er een verrassende route uitgezet. De finish is net zoals bij de NN Marathon Rotterdam op de iconische Coolsingel.

De organisatie achter de NN Marathon Rotterdam heeft voor de terugkeer van de Halve Marathon Rotterdam een bijzonder parcours uitgetekend. Daardoor is de route voor zowel oud-deelnemers van de Halve Marathon Rotterdam als deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam een compleet nieuwe ervaring. Ben jij ook benieuwd om dé loophoofstad van onze noorderburen te ontdekken?

PARCOURS

De start van de 21.1K Summer Run, 10.55K Summer Run en 5K Summer Run vindt plaats op de Binnenrotte. Hierna lopen de deelnemers via het sfeervolle Crooswijk naar het Kralingse Bos. Anders dan bij de NN Marathon Rotterdam lopen de deelnemers met zicht op het water. Het unieke parcours voor de lopers van de 21.1K Summer Run brengt de deelnemers onder de Van Brienenoordbrug door langs de Nieuwe Maas.
De routes van de 21.1K Summer Run en 10.55K Summer Run komen samen op de Kralingse Plaslaan. In de laatste kilometers wordt de NN Marathon Rotterdam herbeleefd met het passeren van de Kubuswoningen en finish op de Coolsingel.

“Lopers hebben zeer positief gereageerd op de terugkeer van de Halve Marathon van Rotterdam. Inmiddels hebben al duizenden mensen zich ingeschreven. We verwachten ongeveer 10.000 deelnemers die weer met veel applaus door het enthousiaste publiek langs het parcours worden aangemoedigd”, aldus Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland.
Bekijk alle parcourskaarten hier.

VOORLOPERS

De hoogtepunten van de Halve Marathon Rotterdam zijn verkend door een groep voorlopers bestaande uit Rotterdamse hardlopers. Mitchel Viljeer, bekend als vlogger van de ‘Rotterdamse Glimlach’ is erg te spreken over het parcours: “In één woord: waanzinnig! Als rasechte Rotterdammert heeft het parcours van de Halve Marathon mij betoverd. Dit evenement belicht onze loophoofstad vanuit een andere hoek.”

INFO & INSCHRIJVEN: www.halvemarathonvanrotterdam.nl

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?