Ongetrainde loper maakt broer 4500 euro lichter na onverwachte marathonprestatie

Bijzonder verhaal uit de VS, waar een man een weddenschap aanging en zijn broer dankzij een marathonprestatie 4500 euro lichter maakte.

Zet je even schrap voor het verhaal van Erik Anderson (29, rechts op de foto) uit Arden Hills (Minnesota), want het is redelijk bijzonder.

Vorige week zondag was Eriks nichtje jarig en dus stond er een groot familiefeest gepland. En uiteraard: geen familiefeest zonder veel en lekker eten. Erik deed zich onder meer tegoed aan frieten, ijs en cake. Plots kwam het atletiekverleden van een van de familieleden ter sprake en van het een kwam het ander. Eriks broer daagde hem uit: “Jij kan nu geen marathon in minder dan 5 uur lopen. Als het je toch lukt, krijg je 4500 euro.”

Erik liet zich niet kennen, schudde zijn broer de hand en zei: “Uitdaging aanvaard. Tot straks.” De man uit Minnesota is geen frequente loper. Naar eigen zeggen liep hij enkele jaren geleden weleens 20 kilometer, maar verder ging hij nooit. En laatste weken had hij zijn loopschoenen nog zelden aangetrokken. Met een volle maag slaagde Erik er toch in om die 42,195 kilometer af te leggen in 4u28′. Missie geslaagd! De man wordt binnenkort vader en liet weten dat hij de centen van zijn broer vooral daarvoor zal gebruiken.

Het marathonparcours van Erik (en de Facebook-posts van zijn broer) bekijk je hieronder.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?