One Mile a Day krijgt nieuwe naam

De voorbije twee jaar heeft Energy Lab met One Mile a Day meer dan 850 scholen en 175.000 kinderen kunnen aanzetten om een dagelijkse mijl te lopen. Het succesvolle Belgische beweegproject treedt nu toe tot de internationale koepel The Daily Mile.

The Daily Mile ondersteunt meer dan 4000 scholen over de hele wereld en helpt hen de kinderen elke dag te laten bewegen. Het concept van The Daily Mile blijft hetzelfde, ook in België. De kinderen van de lagere school gaan samen met hun leerkracht en klasgenootjes 15 minuten lopen of wandelen in de frisse buitenlucht. Op die manier verbetert niet alleen hun conditie, maar hebben ze nadien ook een frisse blik in de klas.

Tia Hellebaut, meter van The Daily Mile in België, is ontzettend trots: “Het is een hele eer om te mogen toetreden tot de internationale koepel The Daily Mile. We willen blijven groeien en steeds meer kinderen laten bewegen. Ik doe dan ook graag nog eens een warme oproep aan alle leerkrachten: registreer jouw school via www.thedailymile.be en ga aan de slag met de superleuke startersbox.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?