‘One Mile a Day komt ook ter sprake op rapport van leerlingen’

One Mile a Day verovert steeds nadrukkelijker ons land. Al meer dan 640 scholen in ons land doen mee aan dit project. Wij gingen op bezoek bij een van hen.

One Mile a Day is een project van Energy Lab, Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS), AFFSS en Delta Lloyd Life. Het uitgangspunt is dat de leerlingen dagelijks 1 mijl (1,6 kilometer) lopen. De Sint-Jozefschool in Mortsel was een van de eerste scholen die de sportieve uitdaging in de schoolagenda opnam. Running.be ging er onlangs een kijkje nemen.

Leerkracht Bert Mortelmans legt uit hoe de kinderen hun dagelijks sportmoment ervaren: “Sommige leerlingen beschouwen deze tijd als een leuk ‘niet-in-de-klas’-momentje en dat willen ze dus rekken. Maar ondertussen weten de ze dat ze minstens heel stevig moeten doorstappen en niet mogen pauzeren. Dat is de basisvoorwaarde. Wie geen inzet toont – en dan heb ik het niet over tempo – spreken we daarover aan.” En ook bij de rapporten komt One Mile a Day ter sprake, legt Bert uit: “De leerlingen die zich enthousiast engageren, krijgen complimenten. Anderen moedigen we aan.”

De volledige reportage lees je in ons januarinummer, nog tot eind deze maand in de winkel. Je kan de volledige reportage hier ook digitaal raadplegen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?