Onderzoeker loopt 100 km per dag uit dankbaarheid

Johan Swinnen, een kankeronderzoeker uit ons land, heeft een zeer opvallende loopuitdaging voor komende zomer: 2400 kilometer afleggen op 5 weken tijd.

Vijf jaar geleden werd bij de 19-jarige zoon van Johan Swinnen kanker vastgesteld. Uit dankbaarheid dat zijn zoon nog steeds bij hem is en om geld in te zamelen voor het Leuvens Kankerinstituut, trekt de onderzoeker komende zomer naar Santiago de Compostella, het Spaanse bedevaartsoord dat 2400 kilometer van zijn woonplaats ligt. Johan begint op 21 augustus aan zijn onderneming en wil vijf weken later finishen. Dat betekent 80 tot 100 kilometer per dag lopen.

Maar daar stopt het niet. Johan neemt tijdens zijn looptocht een rugzak mee met daarin allemaal briefjes van kankerpatiënten, mensen die hun steun willen betuigen, … In Het Laatste Nieuws vertelt Johan dat hij op die manier wil stilstaan bij de strijd die kankerpatiënten elke dag leven.

Wie een briefje wil sturen, kan dat op diverse manieren doen. De KU Leuven maakte voor de elektronische boodschappen (en voor meer info over dit initiatief) de website www.post-voor-compostela.be aan. Een echte brief versturen, doe je naar onderstaand adres …

Post voor Compostela
Leuvens Kankerinstituut UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?