Onderzoek wijst uit hoeveel geld we uitgeven aan loopschoenen

Veel lopers besteden - terecht - veel aandacht aan de keuze voor hun loopschoenen. Maar hoeveel centen zwieren we ertegenaan?

Onze collega’s van Runner’s World Duitsland presenteerden recent de resultaten van een onderzoek dat ze bij 8971 lopers uitvoerden. We overlopen de belangrijkste cijfers …

* De personen die deelnamen aan het onderzoek, lopen gemiddeld 37,3 kilometer per week. 80% ervan nam het voorbije jaar deel aan minstens 1 evenement.

* Qua wedstrijdafstanden is de halve marathon het populairst. 65% van de ondervraagden finishte het voorbije jaar een wedstrijd van 21,1 kilometer. Dat aantal ligt nipt hoger dan de finishers van 10 km-wedstrijden (64%). 37% bracht een marathon tot een goed einde.

* Gemiddeld gaven de ondervraagden het voorbije jaar 296 euro uit aan loopkleding (schoenen niet meegerekend). 13% besteedde zelfs tussen de 400 en 600 euro. Qua loopschoenen gaven ze op een jaar in totaal 306 euro per persoon uit. Het onderzoek wees uit dat de deelnemers gemiddeld zo’n 5 paar loopschoenen in huis hebben, en er per jaar twee à drie nieuwe toevoegen aan hun collectie. Gemiddeld geven ze aan een nieuw paar 129 euro uit.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?