Onderzoek: 48% van de lopers voelt zich onveilig in het donker

De dagen worden alsmaar korter en daarmee stijgt de kans dat je je loopsessies vaak in het donker moet afwerken. Uit recent onderzoek blijkt echter dat bijna de helft van hardlopers zich onveilig voelt tijdens loopsessies in het donker. Welke voorzorgsmaatregelen kan je hiervoor nemen?

Europees onderzoek  bij 5.510 hardlopers wijst uit dat 65% regelmatig loopt bij weinig licht. Maar liefst 48% geeft aan zich hierbij onveilig te voelen. Lopers zouden zich niet veilig voelen uit angst voor een mogelijke aanval, intimidatie of een verkeersongeluk.

Als loper kan je enkele voorzoorgsmaatregelen nemen om je veiliger te voelen:
* Loop samen: met je vaste loopbuddy of in groep;
* Kies voor een looproute waarvan je weet dat deze veilig is;
* Deel je live-locatie met je vrienden of familieleden;
* Draag verlichting, zoals een hoofdlamp om te zien en gezien te worden;
* Draag reflecterende loopkleding.

Herkend worden als loper

De juiste uitrusting kan helpen om een veilig gevoel te creëren. Drie kwart van de lopers zegt tussen zonsopgang en zonsondergang met reflecterende kleding aan te lopen. Hoewel veel lopers dus aangeven reflecterende items te gebruiken, is slechts de helft overtuigd dat ze daadwerkelijk de juiste, veilige uitrusting dragen. Brooks Running helpt lopers daarom met het creëren van meer zichtbaarheid door middel van de head-to-toe Run Visible Collection. De collectie bestaat uit prestatiegerichte hardloopkleding en -schoenen waarmee je als loper vanaf 180 meter door een rijdend voertuig wordt herkend.

Blikvanger: Run Visible Thermal Tight

De Run Visible Collection is speciaal ontworpen om je niet alleen zichtbaar te maken, maar ook om je als loper herkenbaar te maken. De collectie is gemaakt met innovatief retro-reflecterend materiaal op cruciale bewegingszones, zodat lopers gezien worden – of het nu bij zonsopgang of zonsondergang is, nat of droog, koud of warm. De combinatie van fluorescentie, contrastkleuren en 3M Carbon Black retro-reflectie zorgt ervoor dat lopers duidelijk zichtbaar zijn bij weinig licht. De kleuren van de collectie hebben een hoog contrast en hoge zichtbaarheid, zoals bijvoorbeeld ‘nightlife yellow’, een van de best zichtbare kleuren in schemering of het donker.

De nieuwste update van de collectie is De Run Visible Thermal Tight. De 3M™ Scotchlite™ Carbon Black Stretch-reflectie in kritieke bewegingszones, contrasterende kleuren en unieke fluorescentie zorgen er samen voor dat lopers gezien worden. De broek heeft voldoende opbergruimte en enkelritsen voor gemakkelijk aan- en uittrekken. De isolerende DriLayer Threshold helpt je warm te blijven als de temperatuur daalt. De Run Visible Thermal Tight is gemaakt met gerecycled materiaal dat gelijk staat aan 11 plasticwaterflessen. De Run Visible-collectie bevat daarbij ook de ondersteunende Glycerin 20 en de Ghost 15, voor extra visibiliteit.

De Run Visible collectie van Brooks is verkrijgbaar op www.brooksrunning.com en bij geselecteerde retailers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?