On tovert CO2-uitstoot om in loopschoenen met innovatief CleanCloud

On is het eerste merk dat schadelijke koolstofuitstoot weet te gebruiken voor het maken van nieuwe loopschoenen en ontwikkelde met CleanCloud een innoverende nieuwe techniek voor een duurzamere toekomst.

Het zwitserse loopmerk On staat bekend om haar innoverende visie en is doorheen de jaren pionier geworden op vlak van duurzame materiaalverniewingen in de (loop)schoenenindustrie. Met CleanCloud gaat On nu nog een stapje verder en ontwikkelde het een methode om C02 te onderscheppen voor het in de atmosfeer komt en het te gebruiken als primaire grondstof in hun schoenen, en meer bepaald voor de EVA-foam van de zool. In de toekomst is het de bedoeling om dit ook uit te breiden naar andere delen van de schoen en andere producten.

Vier jaar onderzoek

On het eerste merk binnen de schoenenindustrie dat de schadelijke uitstoot van CO2 zal gebruiken als een primaire grondstof voor de foam van hun schoenen. Het keert zich tegen het gebruik van petroleum als basisgrondstof en vond een manier om CO2-uitstoot om te vormen tot EVA (ethyleen vinylacetaat) – een soort schuim dat je tegenwoordig in de meeste loopschoenen terugvindt.

On is ervan overtuigd dat innovatie cruciaal is om broeikasgassen te verminderen. CleanCloud is het resultaat van vier jaar onderzoek en het zoeken naar de juiste partners (wereldmerken als LanzaTech en Borealis) om deze stap mee te kunnen zetten. Mede-oprichter van On Caspar Coppetti belicht de innovatie: “Het is een win-winsituatie: we vangen de schadelijke uitstoot op voordat die de atmosfeer kan vervuilen en keren onze rug naar fossiele brandstoffen. Innovatie zit in het DNA van On en na vier jaar uitvoerig onderzoek, zijn we dan ook erg trots om CleanCloud te lanceren.”

CleanCloud is het resultaat van een samenwerking met de meest innovatieve bedrijven in biomechanica en plasticinnovatie, waaronder LanzaTech en Borealis. CEO van LanzaTech, Jennifer Holmgren vult aan: “We tonen de wereld wat mogelijk is wanneer we het CO2-proces herbekijken. Door de vervuiling van producten om te zetten, laten we zien dat in de toekomst alles in ons dagelijks leven van gerecycleerd koolstof kan komen. We zijn dan ook erg enthousiast om deel aan de maken van dit verhaal samen met On en Borealis om de CO2-curve te doorbreken, onze blauwe lucht te behouden en te bouwen aan een duurzame toekomst voor iedereen.”

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?