‘On is 4 miljard euro waard bij beursgang’

On is één van de snelst groeiende sportschoenenfabrikanten ter wereld. Het Zwitserse bedrijf zou een beursgang in de Verenigde Staten voorbereiden en zou naar schatting 4 miljard euro waard zijn.

“De coronacrisis gaf On een extra duw in de rug”, schrijft De Tijd. “Door de aaneenschakeling van lockdowns en de sluiting van de fitnesszalen begonnen meer mensen te joggen. Volgens sommige mediaberichten ging de onlineverkoop van On Running tijdens de pandemie maal twee.”

Het loopt dus uitstekend voor On en de Zwitsers zouden volgens persagentschap Reuters in september of oktober naar de Amerikaanse beurs willen trekken. Het bedrijf zelf heeft dat nog niet bevestigd. 

“Bij de laatste kapitaalronde werd On gewaardeerd op 1,7 miljard euro”, aldus De Tijd. “Maar dat prijskaartje is intussen sterk opgelopen. Reuters heeft het over een waardering van meer dan 4 miljard euro.”

On zag in 2010 het levenslicht. Tweevoudig wereldkampioen duatlon Olivier Bernhard en zijn vrienden David Allemann en Caspar Coppetti ontwikkelden een innovatief basisconcept dat lopers meer ondersteuning en comfort geeft. De On-schoenen hebben opvallende ‘luchtige’ zolen, gebaseerd op hun zelf ontwikkelde innovatieve Cloud-technologie, kortweg CloudTec.

De Zwitserse tennislegende Roger Federer is één van de bekendste investeerders in On, dat samen met Federer ook een innovatieve tennisschoen op de markt bracht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?