Olympische medaillewinnaressen Peking vormen uniek ekiden-team

Onder andere Tia Hellebaut en Kim Gevaert nemen op 17 oktober met een team deel aan de Acerta Brussels Ekiden. De olympische medaillewinnaressen willen daarmee ook een signaal geven dat het Koning Boudewijnstadion moet blijven.

In en rond het Koning Boudewijnstadion vindt op zaterdag 17 oktober de grootste aflossingsmarathon ter wereld plaats. Op de Acerta Brussels Ekiden overbruggen teams van zes lopers in estafette de magische marathonafstand. Meer dan 1600 teams komen aan de start.

Een opvallende naam op de startlijst is het team van Tia Hellebaut. De olympisch kampioene hoogspringen van 2008 krijgt het gezelschap van Kim Gevaert en Olivia Borlée, in Peking goed voor zilver op de 4 x 100 meter, en van gewezen estafetteloopsters Katleen de Caluwe, Nancy Callaerts en Audrey Rochtus.

De ex-atletes willen met hun deelname hun steun voor het behoud van het Koning Boudewijnstadion nog eens in de verf zetten. Tia Hellebaut: “Ik ben in het verleden, net als Kim, al meermaals op de Acerta Brussels Ekiden geweest als toeschouwer en om het startschot te geven. We waren al langer van plan om een ploegje te vormen met een paar ex-collega’s. Nu het Koning Boudewijnstadion dreigt te verdwijnen, hebben we besloten om meteen in te schrijven. Met onze deelname willen we meteen ook de acties voor het behoud van het stadion een hart onder de riem steken.”

Inschrijven voor de Acerta Brussels Ekiden kan nog tot en met maandag 5 oktober via onderstaande link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?