Olympische marathonloper geeft voedingsadvies & mentale tips

Staat er in 2017 nog een marathon op je loopmenu? Mogelijk helpen deze tips van een olympische marathonloper je richting finish.

Onze collega’s van Esquire klopten in aanloop naar de marathon van Chicago aan bij Diego Estrada. De Mexicaan (voor alle duidelijkheid: niet de man op bovenstaand beeld) liep onder meer al de olympische marathon van 2012 in Londen. Hij vertelde wat zijn gewoontes zijn op het vlak van voeding en voegde er ook nog enkele mentale tips aan toe.

Voeding

Kwestie van zijn maag niet overhoop te halen, vermijd Estrada vanaf 72 uur voor de marathon alle vormen van pikant eten. Als laatste avondmaal gaat de Mexicaan vaak voor pasta meatballs of een lasagne. Zijn licht ontbijt op wedstrijddag (toast, bagels, …) nuttigt de loper vier uur voor de start. Hij probeert in die uren voor de start een liter water te drinken en neemt een uur voor vertrek een gelletje.

Mentaal

Estrada zegt dat het hem helpt om een marathon te bekijken als drie halve marathons. Een wedstrijd van ruim 60 kilometer dus. De reden: “Je moet halverwege niet denken dat je er al bent en roekeloze dingen gaan doen. Focus je steeds op de volgende bevoorradingspost en niet op hoe je lichaam na dertig kilometer zal aanvoelen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?