Olympiër kan ook snel drinken

Olympisch triatleet Simon De Cuyper kan naast snel lopen ook snel drinken. Op het officieuze BK Beermile pakte hij namelijk zilver, na Lukas Bosmans. Rutger Beke werd 7de.

De spelregels van de Beermile zijn simpel: de atleten lopen vier rondjes rond de atletiekpiste, goed voor 1 mijl, en bij het ingaan van elke ronde moet er eerst een blikje bier leeggedronken worden. De vrouwen moesten elke ronde een glas cava achteroverslaan. Het concept is komen overgewaaid uit Australië en de States.

De eerste Belgische editie van de Beermile in Leuven werd meteen omgedoopt tot officieus nationaal kampioenschap. In totaal kwamen er 36 deelnemers aan de start. Aangezien de Beermile werd georganiseerd door enkele triatleten, waren het vooral atleten uit die sporttak die hun opwachting maakten.

Lukas Bosmans won de finalereeks in 5:32:29, voor Simon De Cuyper,  in Londen nog goed voor de 26ste plaats op de olympische triatlon. Het brons ging naar mede-organisator Geert Janssens. Ook Rutger Beke, al een tijdje op triatlonpensioen, toonde zich nog eens van zijn sportiefste kant, hij werd 7de.

Ook running.be magazine liep en dronk mee in Leuven. Een uitgebreide sfeerreportage mag je verwachten in de volgende editie.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?