Olympiër & BV’s bevestigen deelname aan DVV Verzekeringen Antwerp Marathon

Op zondag 23 april vindt met de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon de grootste marathon van het land plaats. Heel wat mooi volk bevestigde reeds zijn deelname.

Een van de blikvangers die in Linkeroever aan de start zal verschijnen, is Willem Van Schuerbeeck. Hij liep vorig jaar nog voor ons land de olympische marathon in Rio. Het wordt niet de eerste keer dat Van Schuerbeeck naar de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon zal afzakken… en toch wordt het in meerdere opzichten een debuut voor hem. De 32-jarige Merchtemnaar legt uit: “In 2011 heb ik aan de 10 Miles deelgenomen en drie jaar geleden ben ik als supporter naar de marathon gaan kijken. De sfeer op en rond het parcours is geweldig. Ik heb er enorm veel zin in om de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon nu eindelijk ook eens als loper te beleven. Het wordt mijn tweede marathon op Belgische bodem, maar het voelt aan als mijn eerste.”

Die laatste zin vraagt misschien om een extra woordje uitleg. Van Schuerbeeck werd vorig jaar als tempomaker voor enkele snelle Kenianen ingezet op de Belfius Brussels Marathon, maar liep de wedstrijd toch nog uit … en finishte zelfs als tweede. “In Antwerpen wil ik volledig mijn eigen wedstrijd lopen. Het parcours is er vrij vlak, maar nu al een tijd vooropstellen, is moeilijk. Het hangt van veel factoren af: de weersomstandigheden, de hazen, de andere deelnemers en hun ambities, … Maar laat ons zeggen dat een tijd rond de 2u15 altijd mooi is”, stelt Van Schuerbeeck, wiens persoonlijk record sinds de marathon van Berlijn in 2015 op 2:12:49 staat. “Dat was een race in ideale omstandigheden. Mijn doel is eigenlijk altijd hetzelfde: zo snel mogelijk aan de finish zijn”, lacht de olympiër.

Bekend volk

Een andere man die zijn deelname aan de marathon reeds bevestigd heeft, is David Cherop. De 30-jarige Oegandees is de broer van Stephen Kiprotich, de olympische kampioen van 2012 en wereldkampioen van 2013. Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever en Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel hebben hun startnummer al gereserveerd. Aan een tijd van 2:12:49 denken zij natuurlijk niet. Dat hoeft ook helemaal niet, want de DVV Antwerp Marathon staat open voor lopers van alle niveaus! Online inschrijven kan nog tot en met 20 april zolang de deelnemerslimiet van 40.000 (over alle afstanden heen) niet bereikt is.

De marathoneditie van 2017 krijgt allicht ook een primeur, want meer dan waarschijnlijk staan er voor het eerst meer dan 3000 deelnemers aan de start.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?