Oeps! Bangkok Half Marathon is bijna 7 (!) km te lang

De halve marathon van Bangkok mag sinds vorig weekend officieel de langste 21,1 km ter wereld genoemd worden. Door een vergissing van de officials moesten de deelnemers bijna 7 km extra lopen.

De halve marathon was een onderdeel van de Standard Chartered Bangkok Marathon, die zondag voor de 28ste keer werd georganiseerd. Volgens de Bangkok Post lieten wedstrijdofficials de deelnemers per ongeluk te laat rechtsomkeer laten maken, waardoor er per ronde meer dan 3 km bij kwam. Zo liepen ze in totaal 27,6 km door de hoofdstad van Thailand, in plaats van de voorziene 21,1 km.

Na afloop van de wedstrijd regende het klachten van deelnemers op de sociale media. Een deelnemer vond het ronduit gevaarlijk omdat hij maar voor 21 km had getraind. Een andere loper kon er wel mee lachen en nam er genoegen mee dat hij waar voor zijn geld kreeg na het verhogen van de inschrijvingsprijs dit jaar.

De organisatie verontschuldigde zich al uitgebreid op de officiële website. Als compensatie krijgen alle deelnemers aan de halve marathon binnenkort een ‘27,6 km finisher’-shirt opgestuurd. Van een collector’s item gesproken …

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?