Oeps: 28.000 loopbuggy’s teruggeroepen na productiefout

Nee, we hebben geen tikfout gemaakt in de titel. Een fabrikant van loopbuggy's roept 28.000 exemplaren terug omdat ze mogelijk een productiefout bevatten.

Foutje, moet kunnen, baas.” Wanneer Handige Harry het weer eens om zeep geholpen had in Bassie & Adriaan en hij er zich van af probeerde te maken met deze oneliner, kwam hem dat steevast op (minstens) enkele verwensingen van zijn overste te staan.

De kans is niet onbestaande dat zo’n tafereel zich recent ook in Amerika heeft afgespeeld bij Delta Children. Dat merk brengt onder meer loopbuggy’s voor alle terreinen op de markt, maar bij de ‘J is for Jeep’-modellen blijkt er wat mis te zijn. De jongste dagen en weken doken er al minstens vier gevallen op waarbij een steunstang was afgebroken. Zo kunnen zowel loper als kind serieus averij oplopen.

De modellen waarover het gaat, werden verkocht tussen augustus 2015 en 2016. En het zou dus gaan om liefst 28.000 exemplaren. Delta Children roept al deze buggy’s nu terug. Voor zover wij weten, gaat het alleen om buggy’s die verkocht werden in de VS.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?