Odlo krijgt Fair Wear Best Practice Award

Sportondergoedproducent Odlo is beloond voor zijn langjarige inzet voor sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Het kreeg de 'Best Practice Award' toegekend van de Fair Wear Foundation (FWF).

De Fair Wear Foundation reikt de ‘Best Practice Award’ jaarlijks uit aan bedrijven in de sport- en outdoorindustrie, die zich inzetten voor de verbetering van werkomstandigheden in fabrieken waar ze mee werken. Odlo werd samen met Mammut en Schöffel in de bloemetjes gezet voor de wijze waarop zij samenwerken voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in hun fabrieken.

Odlo is als sociaal en ecologisch verantwoordelijk bedrijf al sinds 2008 lid van de Fair Wear Foundation. Het publiceert zijn CSR-rapport (Corporate Social Responsibility) jaarlijks op zijn website. Dit geeft gedetailleerde informatie over de inspanningen die Odlo neemt om zijn producten onder de best mogelijke sociale en ecologisch aanvaardbare omstandigheden te produceren en te verspreiden. Zo blijkt uit het rapport dat bijna 80% van de jaarlijks meer dan 5 miljoen Odlo-producten in 2012 in Europa/Midden-Oosten werden geproduceerd, waarvan ongeveer 60% in eigen fabrieken in Portugal en Roemenië.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?