Odlo haalt zijn gram

Odlo heeft zijn Running-collectie 2012 nog lichter gemaakt. Het wil tegelijk ook kleurrijker uit de hoek komen, maar niet aan functionaliteit inboeten.

In 2011 kreeg de Odlo Race de Plus X Award voor zijn hoogwaardige kwaliteit en functionaliteit. Het jasje werd in zijn categorie ook genomineerd als Product van het jaar.

De 2012-versie van het jasje is met zijn 77 gram nog lichter geworden. Om een dergelijke lichtheid te verkrijgen was het vanzelfsprekend een noodzaak om met elk detail rekening te houden. Vanuit dit standpunt zijn ultralichte ritsen een evident gegeven, maar het jasje heeft toch nog steeds een zakje en een decoratieve print die de vleugels van een libelle voorstelt.

Een andere troef van de collectie is de reeks midlayers die voortaan ook aangeboden worden in een lichte en winddichte kwaliteit. Hiervoor zijn nieuwe stoffen gebruikt zoals de fine stretch jersey of de stretch minimesh.

Een andere vernieuwing is het stuk aan de voorarm in een naadloos tricot, bijvoorbeeld bij het Race T-shirt. Wrijvingen door naden zijn er op deze manier niet en toch biedt deze kledij heel wat bewegingsvrijheid.

De mag duidelijk zijn dat de Running 2012-collectie gekenmerkt wordt door een combinatie van verschillende materialen. Dit ‘visible layering principle’ is ook terug te vinden bij de Top Zone, het succes van het voorbije seizoen. Dit topje vormt de vrouwelijke signatuur van de damescollectie.

Wat nog opvalt bij de damescollectie zijn de verschillende soorten tinten. Kleuren zoals fluorescerend oranje ogen niet alleen sportief, ze vallen ook op. De kleur barberry flatteert de persoon die het draagt, terwijl platina eerder discreet is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?