ODLO gaat voor een duurzame winter

Duurzaamheid is het codewoord in de Running-wintercollectie van ODLO. Zo is er onder andere het naadloze Evolution Greentec ondergoed, isolerend Primaloft materiaal en een hoop accessoires.

Het naadloze Evolution Greentec ondergoed is gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal, namelijk het afval van garen uit puur polyester, én op zijn beurt zelf 100% recycleerbaar. Voor deze ondergoedlijn wordt minder water verbruikt dan in het klassieke Evolution-gamma en ook het kleur- en energiegebruik voor het kleuringsproces is verminderd. Evolution Greentec is Ökotex-gecertificeerd en wordt aankomende winter gelanceerd in de Warm-kwaliteit.

Met het oog op duurzame ontwikkeling blijven het gamma en de kleuren gedurende minimum drie jaar ongewijzigd. Evolution Greentec is gemaakt van 3D-tricot, heeft een ‘free move’-snit en functionele zones voor een hoog draagcomfort en een perfecte klimaatregeling. Een shirt kost 75 euro, de Pants 60 (3/4) en 75 euro (long).

LAAGJES

Wie het drielagenprincipe volgt, vindt met de fleeces in stretchmateriaal en ½ zip een prima tussenlaag om het vocht te transporteren: het Maria Alm-shirt (80 euro) voor de dames in wit met roze met bloemenprint of het Kitzstein-shirt (70 euro) voor heren in blauw, rood en zwart.

De derde laag, gesymboliseerd door het jack Intense (400 euro), kan rekenen op het gebruik van hightechmateriaal, winddicht, waterdicht en licht zoals de Primaloft ECO 133 gram die voor ademend vermogen en warmte-isolatie zorgt.

Speciaal voor de lopers die het snel koud hebben, gebruikt ODLO voor het eerst dit Primaloft-materiaal in zijn collectie. Het Breeze Jacket (150 euro) is ontwikkeld volgens het zoned function-principe met inzetstukken uit Primaloft waar het lichaam het snelst afkoelt. Omgekeerd zorgen de inzetstukken uit Micro 600 Punchhole voor ventilatie, terwijl Powerstretch-materiaal zorgt voor bewegingsvrijheid. Passend bij het jasje is er de Breeze-short (75 euro) in Primaloft, die wordt gedragen op zwarte lange Solid runningtights (70 euro).

De nieuwe runningproducten uit het Race-gamma zijn ontwikkeld om het windchilleffect te verminderen. Op het Race Jacket (150 euro) wordt het Windprotection 3L DWR-materiaal gebruikt op de voorzijde en de schouders om bescherming te bieden tegen de wind. Een lichte en ademende Micro 500 en Nordic Mesh regelen de lichaamstemperatuur, de free move-snit daarentegen zorgt voor onbeperkte bewegingsvrijheid.

ACCESSOIRES

De accessoires van ODLO zijn klein van formaat, maar hebben een groot effect. Zo voorkomen ze warmteverlies en beschermen tegen de grillen van het weer. Het assortiment bestaat uit onder andere Running light-handschoenen (30 euro) en de Warm-tube (15 euro) in het zwart of met bloemenprint in verschillende kleuren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?