Obama-fan loopt 1.120 km naar inauguratie

Barack Obama wordt vandaag voor de tweede keer geïnaugureerd. Wie er zeker bij zal zijn is Gary Allen, een aanhanger die 1.120 km liep van zijn woonplaats Maine naar Washington DC.

Garry Allen begon aan zijn tocht op 7 januari en gaat net op tijd in Washington DC aankomen om de inauguratie van Obama om 17u (11u plaatselijke tijd, nvdr) te kunnen bijwonen. Dagelijks liep hij ongeveer twee marathons. Met nog één dag te gaan moest hij nog 70 km afleggen tot aan de National Mall.

Allen is geen onbekende naam in de Amerikaanse loopwereld. Hij liep al heel wat marathons onder de drie uur en is zelf ook racedirecteur van The Mount Desert Island Marathon.

De Amerikaan doet deze stunt niet alleen uit sympathie voor Obama, hij haalt er ondertussen ook meer dan 5.000 euro mee op voor drie goede doelen: The Wounded Warrior Project, The American Cancer Society en de Sandy Hook Elementary School.

“Wat ik doe is niets vergeleken met wat onze gewonde oorlogsveteranen moeten doorstaan, de uitdagingen die kankerpatiënten te wachten staan of de lange weg die de getraumatiseerde schoolkinderen nog moeten afleggen”, aldus Allen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.