Oakley en Nike laten Blade Runner vallen

De van moord op zijn echtgenote beschuldigde Oscar Pistorius is twee van zijn belangrijkste sponsors kwijt. Oakley en Nike keren Blade Runner de rug toe.

Vorige week hadden Nike en British Telecom nog aangegeven dat ze Pistorius niet zouden laten vallen, maar nadat er extra feiten werden onthuld, besliste Nike toch om de atleet de rug toe te keren. Het trok eerder wel al een reclamecampagne met Pistorius terug. Nu liet het weten niet meer op de Zuid-Afrikaan te rekenen voor toekomstige campagnes. Het Amerikaanse sportmerk financierde ook het onwerp van de kunstbenen van Pistorius.

Brillenfabrikant Oakley ziet ook af van zijn samenwerking met de Zuid-Afrikaan. Het sponsors Pistorius sinds 2009 en kondigde nu aan dat het contract met Blade Runner wordt stopgezet. Volgens het bedrijf is dat mogelijk gezien de recente gebeurtenissen.

De logo’s van de merken zijn echter nog steeds te zien op de website van Pistorius. Dat de atleet nu twee grote sponsors verliest, staat wel vast. Hij zou jaarlijks zo’n 1,5 miljoen euro verdienen aan verschillende sponsorcontracten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?