NY Marathon in vieze papieren

De New York City Marathon heeft financiële problemen na de afgelasting door de orkaan Sandy. De nasleep lijkt vele miljoenen dollars te gaan kosten, geld dat de organisatie niet heeft.

De editie van 4 november werd op de laatste nipper afgelast door de naweeën van de orkaan Sandy. De organiserende New York Road Runners kregen bakken kritiek over zich heen. Eerst voor het feit dat de marathon aanvankelijk gewoon zou doorgaan, daarna omwillen van de laattijdige annulering.

Door de afgelasting mist de organisatie inkomsten van bijvoorbeeld de tv-rechten en nevenactiviteiten en dreigen er schadeclaims van zakelijke partners. De deelnemers van dit jaar mogen volgend jaar gratis starten in The Big Apple, maar volgens de Wall Street Journal zal die belofte niet waargemaakt kunnen worden.

De organisatie is niet verzekerd tegen dit inkomstenverlies van vele miljoenen dollars. De onderhandelingen met de verzekeringsmaatschappijen, waarvan Lloyds de belangrijkste is, kunnen mogelijk beslissend zijn voor het voortbestaan van de marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?