NY Marathon dan toch afgelast

De marathon van New York gaat zondag niet door. Dat heeft Michael Bloomberg, burgemeester van de Big Apple vrijdagavond beslist.
“De marathon is sinds 40 jaar een integraal deel van het leven in New York, maar het is duidelijk dat het een bron van controverse en verdeling is geworden,” liet Bloomberg weten vier dagen nadat de verwoestende orkaan Sandy het Noord-Oosten van de Verenigde Staten teisterde. “We willen geen heisa over de wedstrijd en haar deelnemers en hebben beslist om de marathon af te blazen. 

Zo’n 47.000 lopers, die zich maanden op de wedstrijd hadden voorbereid, zouden normaal gezien zondag van start gaan op de befaamde Verrazzanobrug. Vele deelnemers reageerden ontgoocheld op het nieuws. “Ik begrijp de beslissing om de boel af te zeggen, maar zo lang wachten om te beslissing is echt belachelijk”, schreef Betty Camilo op de officiële website van de marathon.

“Voor al die mensen die zich hebben verplaatst is het een grote ontgoocheling”, liet de 30-jarige Sophie weten, die na drie pogingen om in te schrijven een startnummer te pakken had gekregen. “Maar tegenover de inwoners van Staten Island, waar de start was voorzien, was dit niet te doen. En er waren ook grote vraagtekens rond de logistiek,” voegt ze toe.

Orkaan Sandy eiste 41 levens in New York, veroorzaakte aanzienlijke schade en zette tienduizenden New Yorkers zonder stroom. 

Vrijdagnamiddag had Bloomberg nochtans zijn beslissing verdedigd om de marathon te laten doorgaan. Hij verwees naar zijn voorganger Rudy Guliani, die dezelfde beslissing nam na de aanslagen van 11 september 2001.

Maar verschillende verkozenen waren het daar niet mee eens en Bloomberg herzag zijn beslissing.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.