Nummer 100 voor Marathonman

Stefaan Engels heeft zondag zijn honderdste marathon op rij gelopen. Eind maart haalde Marathon 365 al het Guinness Book of Records door 53 marathons in 53 dagen te lopen.

Stefaan Engels werd bij zijn 100ste marathon gesteund door een honderdtal ‘meelopers’. (foto marathonman 365)
Engels legde zijn honderdste marathon af in 4 uur en 13 minuten. Het volgende doel is tweehonderd marathons op een rij. “Of we daarna nog doordoen naar 365, zoals aanvankelijk de bedoeling was, zien we dan wel weer”, zegt Marathonman in Het Nieuwsblad.

Een hondertal sportievelingen liep zondag een stukje mee met Engels, tien van hen legden zelfs samen de volledige marathon af. “Het aantal mensen dat meeloopt, is wel sterk verminderd de laatste tijd, maar dat kon ook niet blijven duren. In het koude winterweer loopt men niet graag alleen, maar dat is nu veranderd”, aldus Engels.

“Ik loop ook heel vaak in het buitenland en de mensen kunnen daarom niet meer volgen waar ik zit. Zo loop ik de komende dagen, weken en maanden ook in Valencia, Lissabon en Bilbao. Tijdens de Gentse Feesten loop ik zeker weer tien dagen rond de Gentse Watersportbaan.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?